Hovädzí vývar

2018-03-10
  • Hovädzí vývar

Popis

Chutný vyprošťovák po ťažkej noci v podobe vývaru. Hovädzí vývar je kvalitná polievka, ktorú doplníme zeleninou.

Ingrediencie

  • 200 g hovädzieho mäsa predného bez kosti
  • 2 ks vaječné bielka
  • 6 l vývaru hnedého
  • 1/2 lyžička lyžičky soli
  • 4 zrnko nového a čierneho korenia
  • 250 g koreňovej zeleniny
  • 2 ks cibule
  • 1 ks rajčiak
  • 50 g stopiek zo šampiňónov

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené hovädzie mäso predné sa zomelie nahrubo, zmieša sa s vaječnými bielkami a vloží sa do vhodnej nádoby. Pridá sa nahrubo nakrájaná zelenina, cibuľa, korenie, očistené stopky šampiňónov, rajčiaky a zaleje odmasteným studeným vývarom a nechá sa zovrieť.

Krok 2

Kým polievka zovrie, občas sa zamieša, aby mäso a zelenina sa neusadili na dno a nepripálili. Po zovretí sa zníži príkon tepla a pomaly sa varí tiahnutím 3 až 4 hodiny.

Krok 3

Uvarená polievka sa podľa potreby dochutí a precedí cez husté cedidlo alebo plátenný biely, hustý obrúsok.

Krok 4

Používa sa na hovädzie vývary s rôznymi vložkami, vývar s vajcom a pod.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 927
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

928

Podobné recepty:
  • Steaky

    Steaky

  • Gravlax – koreniaca soľ na ryby

    Gravlax – koreniaca soľ na ryby

  • Cera

    Cera