Hovädzí vývar
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Popis
Chutný vyprošťovák po ťažkej noci v podobe vývaru. Hovädzí vývar je kvalitná polievka, ktorú doplníme zeleninou.
Ingrediencie
- 200 g hovädzieho mäsa predného bez kosti
- 2 ks vaječné bielka
- 6 l vývaru hnedého
- 1/2 lyžička lyžičky soli
- 4 zrnko nového a čierneho korenia
- 250 g koreňovej zeleniny
- 2 ks cibule
- 1 ks rajčiak
- 50 g stopiek zo šampiňónov
Postup
Krok 1
Očistené, umyté, osušené hovädzie mäso predné sa zomelie nahrubo, zmieša sa s vaječnými bielkami a vloží sa do vhodnej nádoby. Pridá sa nahrubo nakrájaná zelenina, cibuľa, korenie, očistené stopky šampiňónov, rajčiaky a zaleje odmasteným studeným vývarom a nechá sa zovrieť.
Krok 2
Kým polievka zovrie, občas sa zamieša, aby mäso a zelenina sa neusadili na dno a nepripálili. Po zovretí sa zníži príkon tepla a pomaly sa varí tiahnutím 3 až 4 hodiny.
Krok 3
Uvarená polievka sa podľa potreby dochutí a precedí cez husté cedidlo alebo plátenný biely, hustý obrúsok.
Krok 4
Používa sa na hovädzie vývary s rôznymi vložkami, vývar s vajcom a pod.