Studená tekvicová omáčka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
Ingrediencie
- 2 kg tekvice, 2,5 dl oleja, 2 feferóny, 2 cibule, 1 hlávku cesnaku, soľ, 100 g kryštálového cukru, mleté čierne korenie, 1 dl octu, 4 lyžice horčice.
Postup
Krok 1
Očistenú tekvicu pokrájame na kocky a podusíme ju na oleji. Pridáme pokrájané feferóny, nadrobno pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný cesnak, soľ, cukor, korenie, ocot, horčicu. Krátko spolu podusíme a rozmixujeme. Omáčkou naplníme poháre, uzatvoríme ich a sterilizujeme asi 10 minút. Používame ako tatársku omáčku.