Zapekaná morská šťuka so špenátom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
Ingrediencie
- 600 g filé morskej šťuky, 600 g zemiakov, 3 cibule, 400 g šampiňónov, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 2,5 dl kyslej smotany, 500 g listového špenátu, soľ, mleté biele korenie, citrón, muškátový oriešok, olej, 4 strúčiky cesnaku.
Postup
Krok 1
Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny a krátko podusíme. Pridáme špenátové listy, prehrejeme a zalejeme šľahačkovou smotanou. Dochutíme postrúhaným muškátovým orieškom, soľou, bielym korením a nadrobno pokrájaným cesnakom. Rybu pokvapkáme citrónovou šťavou z celého citróna, osolíme a okoreníme. Surové zemiaky pokrájame na plátky, osolíme a navrstvíme ich na olivovým olejom vymastený pekáč. Zmes so špenátom rovnomerne navrstvíme na zemiaky a na to poukladáme rybu. Zalejeme kyslou smotanou, ktorú dochutíme soľou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a zapekáme asi 35 minút.