Tekvicové koláčiky

2015-09-29
  • Tekvicové koláčiky

Ingrediencie

  • 1 tekvicu na pečenie, 180 g masla, 300 g prírodného cukru, 1 vajce, 1 lyžičku vanilkového extraktu alebo vanilínový cukor, 300 g polohrubej múky, 200 g ovsených vločiek, 1 lyžičku sódy bikarbóny, 1 lyžičku mletej škorice, 1/2 lyžičky soli, 1 čokoládu na varenie.

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Tekvicu rozrežeme na dve polovice a odstránime mäkkú dužinu s jadierkami. Pečieme ju približne 45 minút, až kým nezmäkne a nezíska charakteristické zafarbenie. Do koláčikov stačí pridať len polovicu upečenej tekvice, druhú môžeme nechať zamraziť a použiť neskôr. Cesto na tekvicové koláčiky získame zmiešaním dvoch zmesí. Prvú zmes tvorí maslo, cukor, vajcia a vanilkový extrakt. Vanilkový extrakt môžeme nahradiť dostatočným množstvom vanilínového cukru. Vajce vmiešame do hmoty vcelku, jemnosť cestu dodá upečená tekvica. Druhú zmes tvorí múka zmiešaná so sódou bikarbónou, ovsené vločky, štipka soli, škorica, hmota z upečenej tekvice a čokoláda nakrájaná na malé kúsky. Po zmiešaní oboch zmesí získame vláčne cesto. Z neho pomocou lyžice tvarujeme kôpky, ktoré ukladáme na plech vymastený maslom alebo obložený papierom na pečenie. Koláčiky pečieme približne 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1076
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1077

Podobné recepty:
  • Šľahačkové rezy

    Šľahačkové rezy

  • Špenátová torta

    Špenátová torta

  • Čokoládové tortové rezy

    Čokoládové tortové rezy

kuk