Mrežovník zo Strakoníc

2008-09-22

Ingrediencie

  • 600 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g stuženého tuku, 180 g práškového cukru, pol lyžičky soli, 1/4 l mlieka, 500 g jabĺk, citrónovú kôru, 6 lyžíc citrónovej šťavy, trocha škorice, 100 g hrozienok, 100 g posekaných orechov, 1 žĺtok, 200 g marhuľového džemu, 100 g práškového cukru na polevu.

Postup

Krok 1

Z preosiatej múky, prášku do pečiva, tuku, 50 g cukru, soli a mlieka vypracujeme krehké cesto. Odložíme ho na pol hodiny na chladné miesto. Medzitým očistíme a postrúhame jablká, premiešame s 12,50 g cukru, postrúhanou citrónovou kôrou, štyrmi lyžicami citrónovej šťavy, škoricou, hrozienkami a posekanými orechmi. Trištvrte cesta vyvaľkáme a vyložíme ním plech. Naň rozložíme jablkovú hmotu. Zvyšok cesta vyvaľkáme, nakrájame na pásiky a poukladáme do mriežky na koláč. Potrieme žĺtkom rozšľahaným v troške teplej vody. Koláč pečieme v rúre asi 30 - 35 min. Keď vychladne, potrieme ho marhuľovým džemom. Nakoniec ho potrieme citrónovou polevou - práškový cukor vymiešame s dvoma lyžicami citrónovej šťavy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 938
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

939

Podobné recepty:
  • Jednoduchý tortový korpus

    Jednoduchý tortový korpus

  • Jablkový koláč

    Jablkový koláč

  • Ruská torta

    Ruská torta

kuk