Ruže (fašiangové jedlo)
2008-09-22- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Múčniky
Ingrediencie
- 170 g polohrubej múky, 60 g masla, štipka soli, 1 žĺtok, 2 lyžice smotany, 1 lyžicu rumu, olej, pikantný džem, práškový cukor, 1 vanilkový cukor.
Postup
Krok 1
Z preosiatej múky, masla, žĺtka, štipky soli, smotany a rumu spracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme po 2 - 3 kolieska so zúbkami (ako na ďumbierky), spájame ich bielkom, v strede stlačíme, umytým náprstkom môžeme vykrojiť dierku a v menšej nádobe s vyšším objemom oleja vyprážame po 2 - 3 ruže do bledožlta. Do stredu dáme džem a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.