Ruže (fašiangové jedlo)

2008-09-22

Ingrediencie

  • 170 g polohrubej múky, 60 g masla, štipka soli, 1 žĺtok, 2 lyžice smotany, 1 lyžicu rumu, olej, pikantný džem, práškový cukor, 1 vanilkový cukor.

Postup

Krok 1

Z preosiatej múky, masla, žĺtka, štipky soli, smotany a rumu spracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme po 2 - 3 kolieska so zúbkami (ako na ďumbierky), spájame ich bielkom, v strede stlačíme, umytým náprstkom môžeme vykrojiť dierku a v menšej nádobe s vyšším objemom oleja vyprážame po 2 - 3 ruže do bledožlta. Do stredu dáme džem a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 654
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

655

Podobné recepty:
  • Jablkové lievance

    Jablkové lievance

  • Plnený kapustný list II

    Plnený kapustný list II

  • Žemľovka s Tofu

    Žemľovka s Tofu

kuk