Ruže (fašiangové jedlo)

2008-09-22

    Ingrediencie

    • 170 g polohrubej múky, 60 g masla, štipka soli, 1 žĺtok, 2 lyžice smotany, 1 lyžicu rumu, olej, pikantný džem, práškový cukor, 1 vanilkový cukor.

    Postup

    Krok 1

    Z preosiatej múky, masla, žĺtka, štipky soli, smotany a rumu spracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme po 2 - 3 kolieska so zúbkami (ako na ďumbierky), spájame ich bielkom, v strede stlačíme, umytým náprstkom môžeme vykrojiť dierku a v menšej nádobe s vyšším objemom oleja vyprážame po 2 - 3 ruže do bledožlta. Do stredu dáme džem a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 710
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    711

    Podobné recepty:
    • Nakladaný Camember

      Nakladaný Camember

    kuk