Hovädzie mäso s chrenovou omáčkou a knedľami

2011-10-11

Ingrediencie

  • Mäso: 600 g hovädzieho mäsa, zelenina do polievky soľ. Omáčka: 100 g chrenu, citrónovú šťavu, 70 g múky, 100 g tuku, 1 dl vývaru, 1 dl smotany, soľ, postrúhaný muškátový oriešok, cukor. Knedle: 4 staršie žemle, 50 g sušených húb, 3 vajcia, 80 g masla, 1 cibuľu, 2,5 dl mlieka, muškátový oriešok, soľ, čerstvo mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Hovädzie mäso a zeleninu uvaríme v osolenej vode. Domäkka uvarené mäso necháme vo vode, aby ostalo šťavnaté. Chrenová omáčka: Z múky a tuku pripravíme zápražku, ktorú zalejeme studeným vývarom. Varíme asi 15 minút za stáleho miešania. Zápražku posolíme a ochutíme muškátovým orieškom a malým množstvom cukru, pridáme smotanu a necháme zovrieť. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a chren a už ďalej nevaríme. Knedle: Sušené huby namočíme do vody. Vajcia zmiešame s mliekom, pokoreníme, posolíme, pridáme štipku muškátového orieška a huby, z ktorých sme zliali vodu. Najemno pokrájanú cibuľu opečieme na 1 lyžici masla a pridáme k žemliam pokrájaným na kocky. Premiešame so základnou zmesou a necháme 15 až 20 minút odstáť. Vymastíme väčšie kávové hrnčeky a približne do polovice ich naplníme cestom. Necháme zovrieť toľko vody, aby v nej bol i hrnčeky ponorené najviac do polovice. Hrnčeky dáme do vriacej vody a knedle varíme prikrytom hrnci asi 25 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2860
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2861

Podobné recepty:
  • Sicílske hovädzie ragú s cestovinami

    Sicílske hovädzie ragú s cestovinami

  • Hroboňovská huspenina

    Hroboňovská huspenina

  • Plnená hovädzia pečienka II

    Plnená hovädzia pečienka II

kuk