Šampiňóny plnené mozočkom
2014-01-25- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vnútornosti
Ingrediencie
- 250 g bravčového mozočku, 1 dl octu, 2 šalotky, olej, 8 veľkých šampiňónov, 2 vajcia, zopár lístkov estragónu, mleté čierne korenie, 1 lyžicu masla, 1,5 dl sladkej smotany.
Postup
Krok 1
Mozoček namočíme na 30 minút do octu s menším množstvo vody. Blany odstránime. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú šalotku, pridáme nadrobno pokrájané nožičky šampiňónov a chvíľu podusíme. Pridáme pokrájaný mozoček, premiešame, vajcia, soľ, mleté čierne korenie a premiešame. Zmesou naplníme klobúky šampiňónov. V kastróliku sa masle speníme nadrobno pokrájanú šalotku, nadrobno pokrájané lístky estragónu, pridáme mleté čierne korenie, podlejeme smotanou a povaríme. Šampiňónové klobúky naplnené mozočkom vložíme do omáčky a varíme niekoľko minút.