Šampiňóny plnené mozočkom

2014-01-25

Ingrediencie

  • 250 g bravčového mozočku, 1 dl octu, 2 šalotky, olej, 8 veľkých šampiňónov, 2 vajcia, zopár lístkov estragónu, mleté čierne korenie, 1 lyžicu masla, 1,5 dl sladkej smotany.

Postup

Krok 1

Mozoček namočíme na 30 minút do octu s menším množstvo vody. Blany odstránime. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú šalotku, pridáme nadrobno pokrájané nožičky šampiňónov a chvíľu podusíme. Pridáme pokrájaný mozoček, premiešame, vajcia, soľ, mleté čierne korenie a premiešame. Zmesou naplníme klobúky šampiňónov. V kastróliku sa masle speníme nadrobno pokrájanú šalotku, nadrobno pokrájané lístky estragónu, pridáme mleté čierne korenie, podlejeme smotanou a povaríme. Šampiňónové klobúky naplnené mozočkom vložíme do omáčky a varíme niekoľko minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 462
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

463

Podobné recepty:
  • Šľahačkové kotlety

    Šľahačkové kotlety

  • Obličky dusené s mozgom a vajciami

    Obličky dusené s mozgom a vajciami

  • Bôčik plnený žemľovou plnkou

    Bôčik plnený žemľovou plnkou

kuk