Vyprážaný sleď
2015-09-29Ingrediencie
- 800 g vypitvaných sleďov, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, citrón, 2 lyžice hladkej múky, 1 vajce, 0,5 dl mlieka, 150 g strúhanky, olej na vyprážanie, 2 lyžice horčicového masla, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistené, vypitvané, umyté a osušené slede sa osolia, okorenia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú odležať. Pripravené slede sa obalia v múke, vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke. Obalené sa vyprážajú v rozohriatom oleji z obidvoch strán. Vyprážané slede sa posypú petržlenovou vňaťou a podávajú sa s plátkom horčicového masla. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.