Vyprážaný sleď

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g vypitvaných sleďov, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, citrón, 2 lyžice hladkej múky, 1 vajce, 0,5 dl mlieka, 150 g strúhanky, olej na vyprážanie, 2 lyžice horčicového masla, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistené, vypitvané, umyté a osušené slede sa osolia, okorenia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú odležať. Pripravené slede sa obalia v múke, vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke. Obalené sa vyprážajú v rozohriatom oleji z obidvoch strán. Vyprážané slede sa posypú petržlenovou vňaťou a podávajú sa s plátkom horčicového masla. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 858
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

859

Podobné recepty:
  • Úhor na spôsob bourgeoise

    Úhor na spôsob bourgeoise

  • Tuniak na bolonský spôsob

    Tuniak na bolonský spôsob

  • Čierne špagety s mušľami

    Čierne špagety s mušľami

kuk