Kapor v pekáči (Bulharsko)

1970-01-01

Ingrediencie

  • 1 kg kapra, 500 g cibule, 300 g rajčín, 4 lístky ligurčeka (česky libeček), 2 bobkové listy, 100 g rajčinového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, olej, 100 g masla.

Postup

Krok 1

Pekáč vymastíme olejom a poukladáme naň, tesne vedľa seba, podkovičky kapra. Medzi podkovičky a na podkovičky dáme nahrubo pokrájanú cibuľu. Všetko polejeme olejom. Rajčinový pretlak zmiešame v pomere 1:1 s vodou a tekutinou zalejeme kapra. Bobkové listy polámeme a dáme na rybu. Ošúpané rajčiny pokrájame na kolieska, zmiešame s nadrobno pokrájaným ligurčekom. Rajčiny poukladáme na rybu. Všetko osolíme, okoreníme, navrch poukladáme plátky masla, podlejeme troškou vody. Pečieme v rúre 20 až 30 minút pri teplote asi 200 stupňov Celzia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1496
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1497

Podobné recepty:
  • Kalerábové carpaccio s koktejlom z kreviet

    Kalerábové carpaccio s koktejlom z kreviet

  • Rybacie fašírky

    Rybacie fašírky

  • Mušle v koňakovej omáčke

    Mušle v koňakovej omáčke

kuk