Kapor v pekáči (Bulharsko)
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
Ingrediencie
- 1 kg kapra, 500 g cibule, 300 g rajčín, 4 lístky ligurčeka (česky libeček), 2 bobkové listy, 100 g rajčinového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, olej, 100 g masla.
Postup
Krok 1
Pekáč vymastíme olejom a poukladáme naň, tesne vedľa seba, podkovičky kapra. Medzi podkovičky a na podkovičky dáme nahrubo pokrájanú cibuľu. Všetko polejeme olejom. Rajčinový pretlak zmiešame v pomere 1:1 s vodou a tekutinou zalejeme kapra. Bobkové listy polámeme a dáme na rybu. Ošúpané rajčiny pokrájame na kolieska, zmiešame s nadrobno pokrájaným ligurčekom. Rajčiny poukladáme na rybu. Všetko osolíme, okoreníme, navrch poukladáme plátky masla, podlejeme troškou vody. Pečieme v rúre 20 až 30 minút pri teplote asi 200 stupňov Celzia.