Zemiakové cesto na knedle
2007-07-26- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 1/2 lyžičky soli, 50 g škrobovej múčky, 150 g hrubej múky, 150 g polohrubej múky, 1 vajce alebo 2 žĺtky.
Postup
Krok 1
Deň vopred uvarené zemiaky ošúpeme, na jemno postrúhame. Všetky suroviny dôkladne zmiešame. Z cesta vytvoríme valec s priemerom asi 4 cm, z ktorého odkrajujeme rovnaké kúsky. Do každého kúsku cesta zabalíme ovocie. Ovocné knedle varíme v osolenej vode asi 8 minút. Uvarené knedle poprepichujeme, aby z nich mohla uniknúť para. S pripraveným cestom pracujeme rýchle, inak nám zredne.