Zeleninové rizoto s tofu

2015-09-29
  • Zeleninové rizoto s tofu

Ingrediencie

  • 250 g ryže, 200 g lahôdkového (alebo doma marinovaného) tofu, 1 cibuľu, olej, 400 g koreňovej zeleniny, 500 g zeleného hrášku (môže byť aj mrazený), mletú červenú papriku, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, vodu.

Postup

Krok 1

Na oleji speníme posekanú cibuľu, ku ktorej pridáme drobné kúsky koreňovej zeleniny, hrášok, posolíme a narýchlo podusíme. K zelenine prisypeme na kocky pokrájané tofu a ešte spolu trochu restujeme. Ryžu preberieme, dôkladne prepláchneme vo vode a premiešame so zeleninou a s tofu (ak sa rozhodneme pre nelúpanú ryžu Natural, tú musíme uvariť osobitne kvôli dĺžke varenia). Posypeme červenou paprikou a zeleninovou koreniacou zmesou. Zalejeme studenou vodou tak, aby hladina vody bola 1,5cm nad zeleninou. Prikryjeme pokrievkou, necháme zovrieť a potom varíme na veľmi malom plameni do zmäknutia. Odkryjeme, opatrne premiešame, opäť prikryjeme a necháme dôjsť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 12777
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

12778

Podobné recepty:
  • Vajcia v ananásovej omáčke

    Vajcia v ananásovej omáčke

  • Raňajky pre dobrý začiatok dňa po „prebdenej noci“

    Raňajky pre dobrý začiatok dňa po „prebdenej noci“

  • Pre krvnú skupinu 0: ryžové závitky s ryžou a tekvicou hokaidó

    Pre krvnú skupinu 0: ryžové závitky s ryžou a tekvicou hokaidó