Hlivovo-zelerové zemiakové placky

2015-09-29
  • Hlivovo-zelerové zemiakové placky

Ingrediencie

  • 400 g zemiakov, 200 g buľvy zeleru, 1 cibuľu, 100 g prerastenej slaniny, 100 g hlivy, 2 vajcia, 4 lyžice hladkej múky, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olej.

Postup

Krok 1

Očistené zemiaky a zeler nahrubo postrúhame. Na lyžici oleja osmažíme na kocky pokrájanú slaninu. Pridáme k nej nadrobno pokrájanú cibuľu a na menšie kúsky pokrájanú hlivu. Niekoľko minút, za stáleho miešania smažíme a dusíme. Udusenú zmes pridáme postrúhaným zemiakom a zeleru. Premiešame, pridáme vajcia, pokrájanú petržlenovú vňať, nadrobno pokrájaný cesnak, soľ a čerstvo pomleté čierne korenie. Cesto lyžicou kladieme do horúceho oleja alebo masti, dnom lyžice roztiahneme na placku a z oboch strán vypražíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1572
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1573

Podobné recepty:
  • Jemenská kapusta

    Jemenská kapusta

  • Zemiakovo-mäsové fašírky

    Zemiakovo-mäsové fašírky

  • Pre krvnú skupinu 0: fašírky Janko Hraško z pšenových lupienkov a zeleniny

    Pre krvnú skupinu 0: fašírky Janko Hraško z pšenových lupienkov a zeleniny

kuk