Kardinálove rezy

2018-03-10
  • Kardinálove rezy
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Nadýchaný dezert, ktorý pohladí Vaše zmysly. Kardinálove rezy si zamilujete.

Ingrediencie

  • 6 ks bielkov
  • 180 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica octu
  • 6 ks žĺtkov
  • 60 g kryštálového cukru
  • 60 g polohrubej múky
  • 2x200 g šľahačky
  • 2 ks vrecúška stužovača do šľahačky
  • pikantný jahodový alebo ríbezľový džem

Postup

Krok 1

Bielky, cukor a ocot vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny a primiešame múku. Plech vyložíme papierom na pečenie. Bielkové cesto a žĺtkové cesto dáme pozdĺžne, postupne, na plech tak, že najskôr nastriekame vrecúškom alebo nanesieme lyžicou sneh v štyroch zvlnených pásoch pozdĺž bokov a potom dva pásy pozdĺž stredu. Žĺtkové cesto vlejeme do medzier.

Krok 2

Aby sa nám pečenie vydarilo, musíme cesto vložiť do rúry vpred vyhriatej na 160°C. Pečieme 30 minút, pričom nesmieme rúru otvárať. Potom ju vypneme, pootvoríme dvierka a po 15 minútach plech vyberieme a necháme vychladnúť.

Krok 3

Koláč rozrežeme medzi dvomi stredovými bielkovými pásmi a papier z neho opatrne stiahneme. Jeden pás potrieme džemom a rozotrieme šľahačku vyšľahanú so stužovačom.

Krok 4

Prikryjeme druhým pásom a vrch posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 5937
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

5938

Podobné recepty:
  • Tvarohovo makový koláč

    Tvarohovo makový koláč

  • Jogurtový múčnik s ovsenými vločkami

    Jogurtový múčnik s ovsenými vločkami

  • Malé plnené pagáčiky

    Malé plnené pagáčiky

kuk