Kardinálove rezy
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Nadýchaný dezert, ktorý pohladí Vaše zmysly. Kardinálove rezy si zamilujete.
Ingrediencie
- 6 ks bielkov
- 180 g kryštálového cukru
- 1 lyžica octu
- 6 ks žĺtkov
- 60 g kryštálového cukru
- 60 g polohrubej múky
- 2x200 g šľahačky
- 2 ks vrecúška stužovača do šľahačky
- pikantný jahodový alebo ríbezľový džem
Postup
Krok 1
Bielky, cukor a ocot vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny a primiešame múku. Plech vyložíme papierom na pečenie. Bielkové cesto a žĺtkové cesto dáme pozdĺžne, postupne, na plech tak, že najskôr nastriekame vrecúškom alebo nanesieme lyžicou sneh v štyroch zvlnených pásoch pozdĺž bokov a potom dva pásy pozdĺž stredu. Žĺtkové cesto vlejeme do medzier.
Krok 2
Aby sa nám pečenie vydarilo, musíme cesto vložiť do rúry vpred vyhriatej na 160°C. Pečieme 30 minút, pričom nesmieme rúru otvárať. Potom ju vypneme, pootvoríme dvierka a po 15 minútach plech vyberieme a necháme vychladnúť.
Krok 3
Koláč rozrežeme medzi dvomi stredovými bielkovými pásmi a papier z neho opatrne stiahneme. Jeden pás potrieme džemom a rozotrieme šľahačku vyšľahanú so stužovačom.
Krok 4
Prikryjeme druhým pásom a vrch posypeme práškovým cukrom.