Veľkonočná plnka

2013-03-31

Ingrediencie

  • 250 g uvareného bravčového jazyk, 250 g uvareného údeného mäsa, 200 g vareného hovädzieho mäsa (z polievky), 250 g veky, 125 g masla, 1,5 dl mäsového vývaru (z údeného mäsa), 2 hrste špenátu (alebo žihľavy), 75 g medvedieho cesnaku, 1 lístok šalvie, 4 lístky bazalky, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 4 vajcia, štipku postrúhaného muškátového orieška, 6 vajec uvarených natvrdo.

Postup

Krok 1

Údený bravčový jazyk, údené mäso, varené hovädzie mäso pokrájame na kocky (približne 1 x1 cm). Na kocky pokrájame veku, a opečieme ich na približne 60-tichgramoch masla. Opečenú kocky rovnomerne pokropíme vývarom z údeného mäsa. Zvyšok masla prehrejeme do hneda a opečieme na ňom špenát a medvedí cesnak. Šalviu a bazalku pokrájame nadrobno a spolu s petržlenovou vňaťou, opečeným špenátom s medvedím cesnakom zmiešame s kockami veky a kockami mäsa. Žĺtky vyšľaháme s muškátovým oriešok a pridáme ich do základnej masy z mäsa a veky. Zľahka primiešame sneh z bielkov. Do pekáčika dáme polovicu plnky, poukladáme na ňu prekrojené vajcia uvarené natvrdo a na ne druhú polovicu plnky. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 453
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

454

Podobné recepty:
  • Rezeň barón Krenk

    Rezeň barón Krenk

  • Hubami plnené vyprážané rezne

    Hubami plnené vyprážané rezne

  • Zemiakové knedle plnené údeným mäsom I

    Zemiakové knedle plnené údeným mäsom I

kuk