Hydinová krémová polievka

2015-09-29
  • Hydinová krémová polievka

Ingrediencie

  • 300 g kuracích pŕs, 1,5 l hydinového vývaru, 4 dl smotany na varenie, 4 mrkvy, 1 petržlen, kúsok buľvového zeleru, 50 g masla, 2 lyžičky hladkej múky, soľ, mleté biele korenie, niekoľko lístkov estragónu.

Postup

Krok 1

Na masle krátko (asi 3 minúty) osmažíme nadrobno pokrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Zaprášime ju múkou, premiešame a ešte chvíľu smažíme. Odstavíme z ohňa a prilejeme hydinový vývar a zeleninu rozmixujeme. Privedieme do varu, pridáme na veľmi malé kúsky pokrájané kuracie prsia a varíme asi 15 minút. Pridáme smotanu, soľ, mleté biele korenie, nadrobno pokrájaný estragón, prevaríme a odstavíme. Polievku môžeme okysliť prevareným octom. Pri podávaní odzfobíme petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 853
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

854

Podobné recepty:
  • Gajdová polievka

    Gajdová polievka

  • Zelerová polievka II

    Zelerová polievka II

  • Jemný paprikový krém s haluškami

    Jemný paprikový krém s haluškami