Hydinová krémová polievka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 300 g kuracích pŕs, 1,5 l hydinového vývaru, 4 dl smotany na varenie, 4 mrkvy, 1 petržlen, kúsok buľvového zeleru, 50 g masla, 2 lyžičky hladkej múky, soľ, mleté biele korenie, niekoľko lístkov estragónu.
Postup
Krok 1
Na masle krátko (asi 3 minúty) osmažíme nadrobno pokrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Zaprášime ju múkou, premiešame a ešte chvíľu smažíme. Odstavíme z ohňa a prilejeme hydinový vývar a zeleninu rozmixujeme. Privedieme do varu, pridáme na veľmi malé kúsky pokrájané kuracie prsia a varíme asi 15 minút. Pridáme smotanu, soľ, mleté biele korenie, nadrobno pokrájaný estragón, prevaríme a odstavíme. Polievku môžeme okysliť prevareným octom. Pri podávaní odzfobíme petržlenovou vňaťou.