Pre krvnú skupinu 0: variácia pre ľahké teplé raňajky, toast - "ušne"

2010-07-10

Ingrediencie

  • biely vážený chlieb /maďarský, ktorý dostať len vo vybraných predajniach /pozn.: i keď je pšenica ako taká nevhodná pre krvnú skupinu 0, podľa niektorých "nulkárov" čisté biele rohlíky a aj tento chlieb vďaka svojej vysokej kvalite a rýchlej spotrebe neobsahujú žiadne aditíva ako napr. tmavé chleby a rohlíky, preto je pomerne ľahko stráviteľný, obsahuje veľa vlákniny, je temer diétny, nie je balený do fólie - je to ale individuálne, tzv. tmavé produkty sú ťažšie stráviteľné/., 1 ČL taveného syra "karička" z črievka, garlic /cesnakové/ pickle - hotový výrobok v sklenenej fľaštičke, dostať kúpiť v Tescu, alebo vo vybraných predajniach s orientálnym tovarom, olivový olej, solčanka, sušené paradajky v oleji, petržlenová vňať.

Postup

Krok 1

z chleba ukrojíme veľký tenší krajec cca formát A5, veľmmi tenko ho potrieme syrom a pickle,

Krok 2

na to položíme vedľa seba 2 pláty upečenej tekvice, hore dáme 3 celé sušené paradajky a pokrájanú

Krok 3

petržlenovú vňať., postup pri príprave tekvice: mladú bielu tekvicu hruškovitého tvaru, ktorá ešte nemá veľké jadierka, zbavíme šupy a pokrájame po dĺžke na pláty, ktoré uložíme na naolejovaný plech, naolejujeme aj hornú stranu tekvice, dáme do trúby a z jednej alebo z dvoch strán upečieme domäkka, nekoreníme, nesolíme.,

Krok 4

po upečení položíme na chlieb a až tam jemne potrieme solčankou, podávame teplé.,

Krok 5

v inej variante použijeme miesto chleba mladé zemiaky v šupe, pokrájané tiež po dĺžke a upečené na panvici s malým množstvom oliv. oleja, jemne koreníme solčankou až po upečení., sattva guna= čistá strava obsahujúca med, orechy, semená, strukoviny, maslo, ghí, ovocie a zeleninu, neohrievané jedlo, ale spotrebované do troch hodín po príprave, čerstvé a zdravé produkty, bio a eko výrobky, čerstvo zomleté zrná obilovín, obiloviny, doma pestované ovocie a zeleninu s čo najkratšiou cestou od odtrhnutia po konzumáciu, doma mleté celé koreniny, čistú vodu a v rozumnej miere aj minerálne vody - táto strava zbavuje telo jedovatých splodín a usadenín, prečísťuje ho a zvyšuje jeho odolnosť voči ochoreniam., radžas guna=potraviny, ktoré dodávajú telu nepokoj, aktivitu a zdravú agresivitu, ostrejšie koreniny, štipľavá a pálivá chuť, nadmieru konzumovaná čokoláda a káva., tamas guna=nezdravé potraviny, zaťažujúce naše tráviace ustrojenstvo, spôsobujúce početné ochorenia, ako sú vajíčka, mäso a mäsové výrobky, alkohol, zohrievané jedlá, produkty so starými prešlými dátumami výroby, rôzne napadnuté a nie čerstvé potraviny, zavarániny, potraviny v kovových plechovkách, rôzne chemicky ošetrované nápoje, príliš veľmi zomleté zrná zbavené živín, umelo vyrobené náhražky potravín a vitamínov, polotovary, opakovane zmrazované a rozmrazované výrobky, dlhá doba výroby, mletím a sušením zbavovaná pôvodná chuť a kvalita, pasterizovanie, chemické farbivá a ochucovadlá...

Krok 6

tiež je dôležité konzumovať menšie množstvá potravín, lebo napr. aj veľké množstvo sattvickej potraviny môže spôsobiť tamas a nevhodná kombinácia potravín a nevhodná doba konzumácie tiež spôsobí tamas, čo nás robí záhlčivými a apatickými.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 406
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

407

Podobné recepty:
  • Miešaná zelenina s bešamelom

    Miešaná zelenina s bešamelom

  • Krkonošský hubník

    Krkonošský hubník

  • Vyprážaný karfiol so syrom II

    Vyprážaný karfiol so syrom II