Pre krvnú skupinu 0: studená zeleninová omáčka na horúce letné večery

2010-07-17

Ingrediencie

  • 1: cca 3 cm poľnej uhorky, 3 cm mrkve, 1/5 bielej guľatej reďkovky, asi 4 cm ošúpanej cukety - všetko postrúhame na hrubej strane strúhadla, 1 menšia nepravideľne pokrájaná paradajka, kúsok pokrájanej cibule a malá časť zelenej papriky, tiež pokrájaná, 2 PL jemne nakrájanej petržlenovej vňate, solčanka, bylinková soľ, štipka hnedého cukru a mletého čierneho korenia, 1 a 1/2 ČL olivového oleja, 1 ČL kurkumy, 1 PL jemnej zámockej parikovej pochúťky z malej sklenenej fľaštičky, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, 1/2 ČL čilli tekuté, 2 PL vody z čalamády., 2: hrubšie mesiačky asi z polovice cibule, 3 strúčiky cesnaku pokrájaného na plátky., 3: tri väčšie plátky zeleru.

Postup

Krok 1

možno sa to volá aj vitamínová bomba, a určite si na tejto nie bežnej studenej omáčke pochutíme s jemne udusenými plátkami zeleru, či hrubšími mesiačikmi cibule a plátkami len do jemne hneda opečeného cesnaku., všetky surové ingrediencie pod bodom 1. rozmixujeme ručným mixérom, nie však dojemna, ale tak, aby ostalo vidieť a cítiť malé kúsočky potravy pri žuvaní., komponenty pod bodom 2. jemne osmahneme na olivovom oleji, a pod bodom 3. tiež osmahneme na oleji s pridaním trocha vody, 2. a 3. prikryjeme pri dusení pokievkou., vôňa jemne udusenej zeleniny sa spojí s lahodnou chuťou prepusteného masla ghí, ktorým potrieme chlieb z ražnej múky., takto pripravené jedlo vychutnávame v pološere pri sedení v prírode pod stromami, či blízo vody, kde sa v súznení s prírodou naše trávenie správne naladí spolu s vhodne zvolenou čistou potravou, a osvieži tak nielen naše telo, zmysly, ale aj myseľ., /čistenie organizmu pri nasadení prevažne surovej zeleninovej, či ovocnej potravy je len dočasné, vyplavujú sa staré usadeniny a nepotrebné toxické nánosy, pijeme preto viac čistej vody a jemných bylinkových čajov, podporujúcich očistu organizmu, aj bolesť hlavy je len prechodná a spôsobená nedostatkom vody, nakoľko toxíny sa vylúčili aj do krvi, preto je potrebné vydržať, a nastane pociť ľahkosti, ktorý vystrieda pôvodne zle a ťažko tráviaci žalúdok a pocit ťažoby úplne zmizne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 983
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

984

Podobné recepty:
  • Kyslé zemiaky s hubami

    Kyslé zemiaky s hubami

  • Vyprážané baklažány

    Vyprážané baklažány

  • Zapečená tekvica s vajcami

    Zapečená tekvica s vajcami

kuk