Pečeňová pašteka
2010-10-09- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
Ingrediencie
- 3 kg bravčovej pečene, 5 kg bôčiku (podbrušina-lalok), 1 veľkú sliepku (najlepšie domácu),40 vajec, 2 kg cibule usmaženej do hneda, 2 až 3 dl kačacej masti, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Bôčik uvaríme spolu zo sliepkou. Vychladnuté zomelieme spolu zo surovou pečeňou, pridáme surové vajcia, usmaženú cibuľu a kačaciu masť. Zmes rozmixujeme prípadne riedime vývarom ktorý zostal, dochutíme soľou a korením. Plníme do zaváracich pohárov a sterilizujeme pri úplne miernom vare minimálne 2 hodiny.
Krok 2
Krok 3