Francúzsky slaný koláč (Quiche - kiš)

2016-02-16

Popis

Koláč na slano vám zaručene urobí dobré chúťky.

Ingrediencie

  • Cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 8 lyžica studenej vody
  • 1/4 lyžička soli.
  • Náplň:
  • 250 g netučnej slaniny
  • 2,5 dl šľahačkovej alebo kyslej smotany
  • 6 ks vajec
  • 100 g tvrdého syra.

Postup

Krok 1

Cesto: do múky pridáme pokrájané maslo a spustíme elektrický hnetač. Pridáme studenú vodu, soľ a spracujeme. Z cesta vytvarujeme dva bochníky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na, minimálne, 1 hodinu do chladničky. Jeden bochník rozvaľkáme na kruh a prenesieme do koláčovej formy s vlnitým okrajom, asi 3 cm vysokým. Cesto na okrajoch formy odrežeme. Cesto zaťažíme, napríklad fazuľou, a upečieme vo vyhriatej rúre. Pečieme asi 10 minút. Slaninu pokrájame na kocky (1,5 x 1,5 cm) a krátko opražíme. Opraženú slaninu rovnomerne navrstvíme do upečeného korpusu. Vajcia vyšľaháme so smotanou a štipkou soli. Primiešame nahrubo postrúhaný syr a zalejeme slaninu v korpuse. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do svetlo hnedej farby.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2004
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2005

Podobné recepty:
  • Špenátové lasagne

    Špenátové lasagne

  • Lángoše

    Lángoše

  • Tarte tatin (francúzsky jablkový koláč)

    Tarte tatin (francúzsky jablkový koláč)

kuk