Rómsky mäsovo tekvicový guláš

2015-09-29
  • Rómsky mäsovo tekvicový guláš

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa, 1 sliepku, 750 g bravčového bôčika s kosťou, 500 g údeného mäsa, 500 g bravčového stehna, 1 kg cibule, 1,5 dl husacieho tuku, 5 lyžíc mletej červenej papriky, 1,5 kg očistenej tekvice, 750 g papriky, 1 kg paradajok, viazaničku kôpru, 1 lyžičku celého čierneho korenia, soľ, 500 g paradajkového pretlaku, 500 g uvarenej ryže, 1 dl oleja, 5 lyžíc hladkej múky.

Postup

Krok 1

Tekvicu očistíme, odstránime jadierka s väzivom a nakrájame na kocky. Pridáme papriku pokrájanú na rezance, paradajky pokrájané na kocky, pokrájaný kôpor, ocot, celé čierne korenie,2 lyžičky soli a všetko premiešame. Necháme vo vlastnej šťave marinovať. Vo väčšom kotlíku, na husacom tuku speníme veľa cibule. Keď začne cibuľa meniť farmu do slabo hnedej, pridáme mletú červenú papriku, na kusy posekanú sliepku, premiešame a podlejeme horúcou vodou. Prikryjeme a dusíme asi 30 minút. Ak je to potrebné, počas dusenia podlievame vodou. Pridáme hovädzie mäso pokrájané na väčšie kocky. Premiešame a podľa potreby podlejeme vodou. Údené mäso pokrájame na väčšie kocky, bravčový bôčik pokrájame na väčšie kusy. Pridáme do kotlíka, premiešame a podľa potreby podlejeme. Keď je mäso mäkké, pridáme paradajkový pretlak, dobre premiešame a pridáme aj marinovanú tekvicu aj so zeleninou a marinádou (vlastnou šťavou). Na oleji pripravíme stredne tmavú zásmažku. Po jej vychladnutí ju za stáleho miešania pridáme do gulášu. Krátko povaríme a pridáme uvarenú ryžu. Premiešame a odstavíme z ohňa. Podávame s domácim chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 905
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

906

Podobné recepty:
  • Jahňacie na indický spôsob

    Jahňacie na indický spôsob

  • Huby plnené kuracinou

    Huby plnené kuracinou

  • Kuracie prsia s chrumkavou posýpkou

    Kuracie prsia s chrumkavou posýpkou