Rómsky mäsovo tekvicový guláš
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Hovädzie mäso , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa, 1 sliepku, 750 g bravčového bôčika s kosťou, 500 g údeného mäsa, 500 g bravčového stehna, 1 kg cibule, 1,5 dl husacieho tuku, 5 lyžíc mletej červenej papriky, 1,5 kg očistenej tekvice, 750 g papriky, 1 kg paradajok, viazaničku kôpru, 1 lyžičku celého čierneho korenia, soľ, 500 g paradajkového pretlaku, 500 g uvarenej ryže, 1 dl oleja, 5 lyžíc hladkej múky.
Postup
Krok 1
Tekvicu očistíme, odstránime jadierka s väzivom a nakrájame na kocky. Pridáme papriku pokrájanú na rezance, paradajky pokrájané na kocky, pokrájaný kôpor, ocot, celé čierne korenie,2 lyžičky soli a všetko premiešame. Necháme vo vlastnej šťave marinovať. Vo väčšom kotlíku, na husacom tuku speníme veľa cibule. Keď začne cibuľa meniť farmu do slabo hnedej, pridáme mletú červenú papriku, na kusy posekanú sliepku, premiešame a podlejeme horúcou vodou. Prikryjeme a dusíme asi 30 minút. Ak je to potrebné, počas dusenia podlievame vodou. Pridáme hovädzie mäso pokrájané na väčšie kocky. Premiešame a podľa potreby podlejeme vodou. Údené mäso pokrájame na väčšie kocky, bravčový bôčik pokrájame na väčšie kusy. Pridáme do kotlíka, premiešame a podľa potreby podlejeme. Keď je mäso mäkké, pridáme paradajkový pretlak, dobre premiešame a pridáme aj marinovanú tekvicu aj so zeleninou a marinádou (vlastnou šťavou). Na oleji pripravíme stredne tmavú zásmažku. Po jej vychladnutí ju za stáleho miešania pridáme do gulášu. Krátko povaríme a pridáme uvarenú ryžu. Premiešame a odstavíme z ohňa. Podávame s domácim chlebom.