Pre krvnú skupinu 0: jemné ryžové závitky so zeleninou
2010-11-28- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín , Od lusa/nidhi
Ingrediencie
- cca 1/2 hrnčeka ryže, klinčeky, kurkuma, petržlenová vňať, olivový olej, cibuľa, mrkva, zeleninová kocka, alebo korenie solčanka, ochutené korenie Lidl, kúsok brokolice, mrazený hrášok, niekoľko kusov ryžového papiera, japonská sójová omáčka.,podľa chuti uhorkovo - mrkvový šalát nahrubo nastrúhaný, s pridaním pár kvapiek octu, 1/2 ČL olivového oleja, štipky cukru a solčanky.
Postup
Krok 1
zvlášť uvaríme ryžu, z ktorej prvú vriacu vodu zlejeme a ryžu ešte dva-trikrát prepláchneme, počas varenia pridáme 2 klinčeky, kurkumu, a ku koncu varenia pridáme pokrájanú petržlenovú vňať., popritom zvlášť pripravíme zeleninu: na olej dáme na tenké mesiačiky 1/2 pokrájanej cibule, potom pridáme nadrobno nakrájanú alebo nahrubo nastrúhanú mrkvu, kúsok zeleninovej kocky, ochutené korenie Lidl,troška vody a postupne pridáme nahrubo nakrájanú 1/3 vrška brokolice a úplne na záver 3 PL mrazeného hrášku., po udusení zmes pridáme do ryže a zľahka všetko spolu premiešame, podľa potreby dosolíme, alebo pridáme solčanku /neobsahuje glutaman/., ryžový papier namočíme pod studenou
Krok 2
tečúcou vodou, položíme ho na čistú utierku, do stredu dáme ryžovo-zeleninovú zmes,najprv zahneme boky a nakoniec kraje, papier rýchlo zmäkne, a preto celú rolku opatrne preložíme na panvicu s pripraveným malým množstvom rozohriateho oleja, a takto postupne urobíme aj ďalšie rolky, ktoré po chvíli opekania otočíme a jemne pokvapkáme sójovou omáčkou., toto jedlo je veľmi jemné a pôsobí jemne aj na sliznice čriev., /vhodné aj na druhý týždeň po jogovej očistnej kúre - šankprakšaláne/.