Pivný chlieb

2015-09-29
  • Pivný chlieb

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky, 250 g chlebovej múky, 3 dl čierneho piva, 0,25 dl octu, 20 g čerstvých kvasníc, 1/2 lyžičky cukru, 1 lyžičku soli, 1/2 lyžičky rasce.

Postup

Krok 1

Do malého množstva vlažnej vody pridáme cukor, rozdrobené kvasnice a necháme vykysnúť. Obe múky preosejeme, pridáme soľ, rascu, ocot, pivo, kvások a vypracujeme vláčne cesto. Z cesta vytvarujeme bochník, vložíme ho do misy, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi jednu hodinu. Po vykysnutí cesto opäť ručne prepracujeme. Znova vytvoríme bochník, ktorý prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu hodinu. Bochník preložíme na plech, potrieme vodou, ostrým nožom vytvoríme minimálne jeden plytký zárez a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme približne jednu hodinu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2581
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2582

Podobné recepty:
  • Žerbove rezy

    Žerbove rezy

  • Medový krémeš

    Medový krémeš

  • Čučoriedkový koláč s kokosom

    Čučoriedkový koláč s kokosom

kuk