Medové kuracie stehná
2010-12-16- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 4 kuracie stehná, šťavu z polovice citróna, dve lyžice medu, 1 kocku "slepačí bujón", 1/2 lyžičky sušeného cesnaku, na hrot noža mletého čierneho korenia, dve lyžice oleja.
Postup
Krok 1
Umyté kuracie stehná dobre osušíme a potrieme na jemno postrúhanou kockou "slepačí bujón". Z medu, citrónovej šťavy, oleja, mletého čierneho korenia a sušeného cesnaku pripravíme marinádu, ktorou stehná potrieme. Položíme na mriežku umiestnenú v pekáči, podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov Celzia. Počas pečenia potierame výpekom. Upečené stehná podávame s ryžou a so šalátom.