Cestoviny so šampiňónmi
2016-04-11- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 40 min.
Popis
Cestoviny ako spätzle sú podobné našim haluškám alebo nokám, v kombinácii so šampiňónmi a bielym vínom chutia výborne!
Ingrediencie
- 400 g cestovín (vhodné sú napríklad spätzle)
- 250 g šampiňónov
- 1 viazanička jarnej cibuľky
- 30 g masla
- 0,5 dl suchého bieleho vína
- 2,5 dl šľahačkovej smotany
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- 3 lyžica nadrobno pokrájanej pažítky
Postup
Krok 1
Na masle speníme nadrobno pokrájanú bielu časť jarných cibuliek. Pridáme biele vínu, premiešame a chvíľu varíme, aby sa odparil alkohol. Pridáme šľahačkovú smotanu, osolíme, okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením a za stáleho miešania varíme asi desať minút (zredukujem asi na dve tretiny).
Krok 2
Pridáme pokrájané šampiňóny, premiešame a keď omáčka začne znova vrieť, pridáme uvarené a scedené spätzle. Krátko povaríme za stáleho miešania a odstavíme z ohňa.
Krok 3
Primiešame petržlenovú vňať, pažítku, prípadne časť nadrobno pokrájanej vňate jarných cibuliek.