Skutočne dobrá domáca knedľa, dokonca bez vajec

2011-01-11

Ingrediencie

  • suroviny nájdeme v recepte "langoše podľa starej mamy" v zaradení "bezmäsité pokrmy, cestoviny" ale môžeme pridať aj 1/4 hrubšej pohánkovej a jačmennej múky, aj horalku-korenie bez soli, sušenú petržlenovú vňať, štipku červenej mletej sladkej papriky a ochuteného korenia Lidl, solčanku plus 2 krajce chleba napr. bevit.

Postup

Krok 1

cesto pripravíme postupom ako je uvedený pri "langošoch starej mamy", pridáme aj ostatné suroviny, chlieb opečieme v hriankovači a pokrájame na drobné kocky, pridáme do cesta a premiešame, naolejovanými, alebo navlhčenými rukami vyformujeme ako dlane veľké gule a nad parou ich uvaríme domäkka, pokvapkáme olejom, alebo roztopeným maslom ghí., tieto domáce knedle sú výborné napríklad aj k "silvestrovskej vegetariánskej bezmäsitej kapustnici" v zaradení "zelenina, iné", a je len na nás, či si k tomu pridáme aj zakysanú smotanu., pozn.: všetky tri recepty sú od autorky lusy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 853
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

854

Podobné recepty:
  • Rajčiaky plnené hubami

    Rajčiaky plnené hubami

  • Vysmážané zemiakové knedle

    Vysmážané zemiakové knedle

  • Čakanka na smotane

    Čakanka na smotane

kuk