Skutočne dobrá domáca knedľa, dokonca bez vajec
2011-01-11- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy , Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
Ingrediencie
- suroviny nájdeme v recepte "langoše podľa starej mamy" v zaradení "bezmäsité pokrmy, cestoviny" ale môžeme pridať aj 1/4 hrubšej pohánkovej a jačmennej múky, aj horalku-korenie bez soli, sušenú petržlenovú vňať, štipku červenej mletej sladkej papriky a ochuteného korenia Lidl, solčanku plus 2 krajce chleba napr. bevit.
Postup
Krok 1
cesto pripravíme postupom ako je uvedený pri "langošoch starej mamy", pridáme aj ostatné suroviny, chlieb opečieme v hriankovači a pokrájame na drobné kocky, pridáme do cesta a premiešame, naolejovanými, alebo navlhčenými rukami vyformujeme ako dlane veľké gule a nad parou ich uvaríme domäkka, pokvapkáme olejom, alebo roztopeným maslom ghí., tieto domáce knedle sú výborné napríklad aj k "silvestrovskej vegetariánskej bezmäsitej kapustnici" v zaradení "zelenina, iné", a je len na nás, či si k tomu pridáme aj zakysanú smotanu., pozn.: všetky tri recepty sú od autorky lusy.