Gaštanová polievka s rukolou a krutónmi
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gaštanová polievka s rukolou a krutónmi
Ingrediencie
- 400 g jedlých pečených gaštanov
- 1 ks cibuľu
- 2 strúčik cesnaku
- 50 g masla
- 1/2 lyžička sušeného zázvoru
- štipku mletého muškátového orieška
- 1 l zeleninového vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie
- rukolu
- 1/3 ks 1/3 veky
- mletú škoricu
Postup
Krok 1
Na zohriatom masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájaný cesnak. Pridáme ošúpané gaštany a chvíľu spolu smažíme. Pridáme sušený zázvor, postrúhaný muškátový oriešok, premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme asi 10 minút a potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti osolíme. Veku pokrájame na kocky a opečieme ich na kúsku masla do svetlo hnedej farby. Poprášime ich mletou škoricou, soľou, premiešame a odstavíme z ohňa.