Oškvarkové pagáčiky
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo , Z pekáča Jula Viršíka , 1997
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 25 min.
- Celkový čas : 55 min.
Popis
Voňavé malé koláčiky, ktoré všetci dobre poznáme. Oškvarkové pagáčiky pečieme do ružova.
Ingrediencie
- 250 g v šupke uvarených zemiakov
- 300 g hladkej múky
- 250 g oškvarkov
- 2 ks vajcia
- 1 dl mlieka
- 30 g droždia
- soľ
- cukor
Postup
Krok 1
Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Roztlačené zemiaky premiešame s múkou, pomletými, alebo roztlačenými, oškvarkami a kváskom.
Krok 2
Vymiešané cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, vrch ozdobíme mriežkami vytvorenými nožom alebo vidličkou. Pohárom vykrajujeme pagáčiky, poukladáme na plech a necháme trochu nakysnúť.
Krok 3
Potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre.