Oškvarkové pagáčiky

2018-03-10
  • Oškvarkové pagáčiky
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 25 min.
  • Celkový čas : 55 min.

Popis

Voňavé malé koláčiky, ktoré všetci dobre poznáme. Oškvarkové pagáčiky pečieme do ružova.

Ingrediencie

  • 250 g v šupke uvarených zemiakov
  • 300 g hladkej múky
  • 250 g oškvarkov
  • 2 ks vajcia
  • 1 dl mlieka
  • 30 g droždia
  • soľ
  • cukor

Postup

Krok 1

Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Roztlačené zemiaky premiešame s múkou, pomletými, alebo roztlačenými, oškvarkami a kváskom.

Krok 2

Vymiešané cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, vrch ozdobíme mriežkami vytvorenými nožom alebo vidličkou. Pohárom vykrajujeme pagáčiky, poukladáme na plech a necháme trochu nakysnúť.

Krok 3

Potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1977
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1978

Podobné recepty:
  • Bublanina bez váženia

    Bublanina bez váženia

  • Gaštanový dezert

    Gaštanový dezert

  • Burizónový zákusok

    Burizónový zákusok