Francúzske madlenky

2018-02-19
  • Francúzske madlenky

Popis

Francúzske madlenky. Podávame posypané cukrom, alebo poliate čokoládou.

Ingrediencie

  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 3 ks vajcia
  • štipku soli
  • 210 g hladkej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • 1/2 lyžička postrúhanej citrónovej kôry

Postup

Krok 1

Zmäknuté maslo dobre vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a so štipkou soli. Postupne pridáme rozšľahané vajcia, múku rozmiešanú s kypriacim práškom a citrónovou kôrou. Plytké formičky vytrieme maslom a naplníme ich cestom, pričom povrch zarovnávať nemusíme. Poukladáme ich na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Po vložení do rúry teplotu znížime na 150 stupňov Celzia a pečieme približne 20 minút, resp. do zlatistej farby. Madlenky ešte teplé vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť. Podávame posypané cukrom, alebo poliate čokoládou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3334
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3335

Podobné recepty:
  • Tvarohovo-jablkový koláč

    Tvarohovo-jablkový koláč

  • Srnčí chrbát s marcipánom

    Srnčí chrbát s marcipánom

  • Čokoládová saláma II

    Čokoládová saláma II

kuk