Francúzske madlenky
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzske madlenky. Podávame posypané cukrom, alebo poliate čokoládou.
Ingrediencie
- 150 g masla
- 150 g práškového cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 3 ks vajcia
- štipku soli
- 210 g hladkej múky
- 1 vrecúško kypriaceho prášku
- 1/2 lyžička postrúhanej citrónovej kôry
Postup
Krok 1
Zmäknuté maslo dobre vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a so štipkou soli. Postupne pridáme rozšľahané vajcia, múku rozmiešanú s kypriacim práškom a citrónovou kôrou. Plytké formičky vytrieme maslom a naplníme ich cestom, pričom povrch zarovnávať nemusíme. Poukladáme ich na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Po vložení do rúry teplotu znížime na 150 stupňov Celzia a pečieme približne 20 minút, resp. do zlatistej farby. Madlenky ešte teplé vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť. Podávame posypané cukrom, alebo poliate čokoládou.