Vyprážané kuracie mäso na čínsky spôsob
2011-08-25- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 250 g kuracieho mäsa (prsia), 1 lyžičku sódy bikarbóny, 3 lyžice zemiakového škrobu, 1 lyžicu hladkej múky, ľadový šalát, paradajky, papriky, olej, cukor, ocot, štipľavý kečup, sezamové semienka.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na kocky. Z múky, škrobu, kypriaceho prášku a vody vypracujeme cestíčko, ktoré by malo mať hustotu riedkeho medu. Mäso zmiešame s cestíčkom. Po jednotlivých kúskoch ho vyberáme a vkladáme do väčšieho množstva horúceho oleja. Vypražené mäso podávame so šalátom, ktorý pripravíme zmiešaním pokrájaného ľadového šalátu, paradajok, paprík. Prelejeme omáčkou pripravenou zmiešaním cukru, kečupu, sezamu a octu.