Quiche (francúzsky koláč - kiš)

2011-10-09

Ingrediencie

  • Cesto: 350 g hladkej múky, 150 g masla, 1 dl vlažnej vody a 1/4 lyžičky soli. Náplň: 250 g netučnej slaniny, 2,5 dl šľahačkovej alebo kyslej smotany, 6 vajec, 1 žĺtok, 150 g tvrdého syra.

Postup

Krok 1

Cesto: do múky pridáme pokrájané maslo a spustíme elektrický hnetač. Pridáme vlažnú vodu, soľ a spracujeme. Z cesta vytvarujeme dva bochníky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na, minimálne, 1 hodinu do chladničky. Jeden bochník rozvaľkáme na kruh a prenesieme do koláčovej formy s vlnitým okrajom, asi 3 cm vysokým. Cesto na okrajoch formy odrežeme. Cesto zaťažíme, napríklad fazuľou, a upečieme vo vyhriatej rúre. Pečieme asi 10 minút. Slaninu pokrájame na kocky (1,5 x 1,5 cm) a krátko opražíme. Opraženú slaninu rovnomerne navrstvíme do upečeného korpusu. Vajcia a žĺtok vyšľaháme so smotanou a štipkou soli. Primiešame nahrubo postrúhaný syr a zalejeme slaninu v korpuse. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do svetlo hnedej farby.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1452
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1453

Podobné recepty:
  • Tvarohovo marhuľová torta

    Tvarohovo marhuľová torta

  • Tvarohový koláč I

    Tvarohový koláč I

  • Jablčník

    Jablčník

kuk