Svokrina bábovka

2016-04-25
  • Svokrina bábovka

Ingrediencie

  • 100 g oleja, 100 g studenej vody, 200 g krupicového cukru, 300 g hladkej múky, 1/2 vrecúška kypriaceho prášku, citrónovú kôru, 1 lyžicu rumu, 1 vrecúško vanilkového cukru, 5 vajec.

Postup

Krok 1

Päť žĺtkov vymiešame s cukrom. Postupne prilievame olej, studenú vodu a rum. Primiešame hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou. Zľahka primiešame sneh z piatich bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme do zlatistej farby. Či je bábovka už upečená skontrolujeme špáradlom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1370
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1371

Podobné recepty:
  • Rýchla jogurtová roláda

    Rýchla jogurtová roláda

  • Omamin nákyp

    Omamin nákyp

  • Mandľový koláč (bez múky)

    Mandľový koláč (bez múky)

kuk