Rýchly a mäkký perníkový koláč

2012-02-23

Ingrediencie

  • Cesto: 1,5 šálky celozrnnej múky, 1,5 šálky hladkej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 2,ť až 3 dl mlieka, 1 šálku oleja, 2 vajcia, 4 lyžice medu, 3 lyžice melasy, 1/2 šálky slivkového lekváru, 1 vrecúško perníkového korenia, 1 šálku vlašských orechov, 1 pomaranč (iba kôru), 1 šálku zaváranej tekvice, 80 g hrozienok, 80 g sušených sliviek, 1 dl rumu. Na dozdobenie 1/2 šálky marhuľového džemu, 2 dl šľahačkovej smotany, čokoládový toping.

Postup

Krok 1

Hrozienka a pokrájané sušené slivky namočíme na niekoľko hodín do rumu. Všetky suroviny určené na cesto zmiešame a vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia. Pečieme asi 1 hodinu. Po upečení necháme vychladnúť, potrieme marhuľovým džemom a pokrájame na kocky, ktoré dozdobíme šľahačkou a čokoládovým topingom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 603
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

604

Podobné recepty:
  • Tvarohový koláč s ovocím

    Tvarohový koláč s ovocím

  • Marhuľové knedle

    Marhuľové knedle

  • Figové muffiny

    Figové muffiny