Bôčik so smotanovou cibuľou

2015-12-10
  • Bôčik so smotanovou cibuľou
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 55 min.

Popis

Vynikajúci pečený bôčik ochutený smotanou a cibuľou.

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového bôčika s kožou
  • 3 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička soli
  • 500 g cibule
  • 5 dl smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 50 g masla
  • 1 vetvička tymianu
  • 1 ks zemiakovú knedľu

Postup

Krok 1

Bôčik pokrájame na kocky približne 5x5 cm. Osolíme ich, pridáme rascu, prelisovaný cesnak a rukami premiešame. Dáme ich do pekáča tak, aby sa podľa možnosti navzájom nedotýkali. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme asi 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov Celzia, podlejeme vodou a pečieme asi 30 minút. Každú cibuľu prekrojíme na polovicu a nahrubo pokrájame na mesiačiky. Poprášime hladkou múkou, dobre premiešame a opečieme na masle. Prilejem smotanu, šťavu z upečeného bôčika a dochutíme posekanými lístkami tymianu. Premiešame a varíme asi 10 minút. Zemiakovú knedľu pokrájame na kocky a opečieme ich na masti do svetlo hneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1744
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1745

Podobné recepty:
  • Bravčový steak 'mamut'

    Bravčový steak 'mamut'

  • Pikantné rebierka podľa Nigelly Lawson

    Pikantné rebierka podľa Nigelly Lawson

  • Bratislavské pliecko

    Bratislavské pliecko

kuk