Bôčik so smotanovou cibuľou
2015-12-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 45 min.
- Celkový čas : 55 min.
Popis
Vynikajúci pečený bôčik ochutený smotanou a cibuľou.
Ingrediencie
- 1 kg bravčového bôčika s kožou
- 3 strúčik cesnaku
- 1 lyžička rasce
- 1 lyžička soli
- 500 g cibule
- 5 dl smotany
- 1 lyžica hladkej múky
- 50 g masla
- 1 vetvička tymianu
- 1 ks zemiakovú knedľu
Postup
Krok 1
Bôčik pokrájame na kocky približne 5x5 cm. Osolíme ich, pridáme rascu, prelisovaný cesnak a rukami premiešame. Dáme ich do pekáča tak, aby sa podľa možnosti navzájom nedotýkali. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme asi 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov Celzia, podlejeme vodou a pečieme asi 30 minút. Každú cibuľu prekrojíme na polovicu a nahrubo pokrájame na mesiačiky. Poprášime hladkou múkou, dobre premiešame a opečieme na masle. Prilejem smotanu, šťavu z upečeného bôčika a dochutíme posekanými lístkami tymianu. Premiešame a varíme asi 10 minút. Zemiakovú knedľu pokrájame na kocky a opečieme ich na masti do svetlo hneda.