Rybia polievka zo zubáča, sumca a kapra
2012-03-24- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 3 lyžice oleja, 750 g odrezkov zubáča aj s kosťami, 1 lyžičku celého čierneho korenia, 2 bobkové listy, 3 klinčeky, 1,5 dl suchého bieleho vína, 1,5 l vody, 3 lyžice kačacej masti, 2 cibule, 2 papriky, 1 feferón, 3 paradajky, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1/2 rasce, 250 g vykosteného sumca bez kože, 250 g vykosteného kapra bez kože, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 2 zemiaky, 1 vajce, 2 lyžice múky.
Postup
Krok 1
Na malom množstve oleja opražíme kusy zubáča aj s kosťami. Podlejeme suchým bielym vínom. Premiešame a krátko podusíme. Pridáme vodu. Celé čierne korenie, bobkové listy a klinčeky vložíme do vajíčka na čaj a zavesíme cez okraj do hrnca. Varíme asi 30 minút. Na kačacej masti osmažíme dve na plátky pokrájané cibule, pridáme papriku pokrájanú na malé kocky, feferón na malé kúsky, ošúpané a zrniečok zbavené paradajky, mletú červenú papriku, rascu a premiešame. Vložíme nadrobno pokrájané ryby zbavenú kože a zalejeme scedeným vývarom. Varíme asi 40 minút. Zvyšok vývaru rozmixujeme a prepasírujeme do polievky. Ochutíme mletým čiernym korením. V časti vývaru uvaríme zemiaky pokrájané na kocky. Z vajca a múky vymiešame polotuhé cesto, ktoré navrstvíme na dosku, nožom odkrajujeme kúsky cesta a vhadzujeme ich z dosky do vývaru. Keď sú zemiaky mäkké pridáme ich aj s vývarom a haluškami do polievky.