Jozef Meravý - autor zbierky

2016-06-06
  • Jozef Meravý - autor zbierky

Ingrediencie

  • Narodil som sa v roku 1949. Zbierať recepty som začal až v roku 1983. Bolo to v čase, keď sme chodili na devízový prísľub na dovolenky do Juhoslávie. Vtedy som začal zháňať recepty na prípravu a konzervovanie polotovarov, z ktorých som na jadranskom pobreží pripravoval stravu pre moju rodinu.

Postup

Krok 1

Neskôr som k „dovolenkovým“ receptom pridával všetky tie, z ktorých jedlá by mi najviac chutili. Zapisoval som si a odkladal zaujímavé recepty mojich kolegýň a kolegov v práci. Tie som občas aj rozmnožoval a poskytoval ďalším záujemcom. Vystrihoval som aj recepty z novín a časopisov, prepisoval tie, ktoré som si nahral z masmédií. Keď aj k nám "prišli" počítače (1985) tak som ich prepisoval do počítača. Keď recepty pribúdali a začal som o nich strácať prehľad, pociťoval som potrebu triediť ich a vyhľadávať v nich. Tu už nastúpil môj syn a urobil mi program. Keď počet receptov v mojej zbierke dosiahol stav 3333, tak sme ich so synom dali na Internet. Takže receptár.sk vznikol 13. apríla 2000. Odvtedy moju zbierku rozširujú gurmáni – internetisti. Moja zbierka sa výrazne rozšírila vďaka nezabudnuteľnej spolupráce s rádiom. Za túto spoluprácu úprimne a rád ďakujem skvelým moderátorom, akými sú Julko Viršík, Evita Urbaníková, Janka Pifflová Španková, ale predovšetkým Timea Keresztényiová a fantastický šéfkuchár Jarko Kobza za jeho jedinečné a vysokokvalitné recepty. V celom mojom snažení mi veľmi pomáhal môj syn Marian. Zbierka má už viac ako 10 tisíc receptov. Ako najväčšia zbierka receptov na slovenskom Internete získala Certifikát (už dvakrát) so zápisom do Knihy slovenských rekordov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2710
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2711

Podobné recepty:
  • Vegeta domáca, bez chémie

    Vegeta domáca, bez chémie

  • Základné cesto na štrúdľu

    Základné cesto na štrúdľu

  • Rasca

    Rasca

kuk