Vaječné venčeky

2018-03-10
  • Vaječné venčeky
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 7 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Chutné venčeky, ktoré pripravujeme na sviatky alebo oslavy. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom.

Ingrediencie

  • 1.5 dl vody
  • 45 g tuku na polevy (napr. Cera)
  • štipka soli
  • 110 g hladkej múky
  • 3 ks vajcia
  • 3 dl mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vrecúško vanilínového cukru
  • 1 ks žĺtok
  • 40 g pudingového prášku prášok Zlatý klas
  • 0.3 dl rumu
  • 125 g tuku na prípravu krémov (napr. Helia)
  • práškový cukor

Postup

Krok 1

Vodu, tuk na polevy a štipku soli dáme variť. Pridáme preosiatu múku, krátko, za stáleho miešania, povaríme a čiastočne vychladíme. Pridáme 3 vajcia a vymiešame hladkú hmotu. Pomocou vrecka striekame na vymastené plechy a pri teplote 230 °C pečieme 7 minút do svetlohnedej farby.

Krok 2

Z mlieka, kryštálového a vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme puding. Za občasného premiešania vychladíme.

Krok 3

Pridáme rum a zašľaháme zmäknutý tuk na prípravu krémov. Vyšľaháme hladký krém. Po upečení venčeky rozkrojíme a naplníme vanilkovým krémom.

Krok 4

Povrch posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2155
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2156

Podobné recepty:
  • Sladká maškrta

    Sladká maškrta

  • Londýnsky koláč

    Londýnsky koláč

  • Hroznová torta

    Hroznová torta

kuk