Kuracie na spôsob pleskavice
2012-04-18- komentárov
- Kategórie: Hydina , Mleté mäso
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku soli, 100 g zeleru, 1/2 väčšej mrkvy, 1/2 väčšieho petržlenu, 3 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, 1 cibuľu, olej na vyprážanie, slaný balkánsky syr (alebo ovčí syr).
Postup
Krok 1
Kuracie prsia, spolu so všetkou zeleninou zomelieme, osolíme, okoreníme a pridáme posekanú petržlenovú vňať. Z hmoty formujeme dvojice malých placiek, ktoré plníme slaným balkánskym syrom, spojíme a opečieme v rozpálenom oleji z obidvoch strán. Podávame s bagetou a so zeleninovým šalátom.