Drožďové knedličky s tofu do polievok

2016-06-01
  • Drožďové knedličky s tofu do polievok
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Knedlíčky do polievky pripravené z tofu. Knedlíky varíme v osolenej vode.

Ingrediencie

  • 200 g čerstvého droždia
  • 3 lyžica oleja
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička majoránky
  • 100 g údeného tofu
  • plátok masla
  • 3 lyžica sójových kúskov
  • 3 dl zeleninového vývaru
  • 3 lyžica strúhanky
  • krupica
  • 1 ks vajce
  • soľ

Postup

Krok 1

Sójové kúsky namočíme na pol hodiny do zeleninového vývaru. Cibuľu nakrájanú na kocky a pretlačený cesnak opražíme na oleji, pridáme droždie a na miernom ohni ho necháme rozpustiť. Pridáme napučané sójové kúsky, plátok masla a odstavíme zo sporáka. Do vychladnutej zmesi pridáme vajce, majoránku, soľ, tofu nastrúhané najemno a strúhanku.

Krok 2

Zahustíme krupicou a vypracujeme tuhú hmotu, z ktorej tvarujeme guľky. varíme ich 7 –10 minút v slanej vode alebo priamo v zeleninovom vývare.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1180
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1181

Podobné recepty:
  • Slepačia polievka II

    Slepačia polievka II

  • Fazuľová polievka s kyslou kapustou

    Fazuľová polievka s kyslou kapustou

  • Kulajda

    Kulajda