Drožďové knedličky s tofu do polievok
2016-06-01- komentárov
- Kategórie: Polievky , Závarky, vložky do polievok
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 40 min.
Popis
Knedlíčky do polievky pripravené z tofu. Knedlíky varíme v osolenej vode.
Ingrediencie
- 200 g čerstvého droždia
- 3 lyžica oleja
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčik cesnaku
- mleté čierne korenie
- 1 lyžička majoránky
- 100 g údeného tofu
- plátok masla
- 3 lyžica sójových kúskov
- 3 dl zeleninového vývaru
- 3 lyžica strúhanky
- krupica
- 1 ks vajce
- soľ
Postup
Krok 1
Sójové kúsky namočíme na pol hodiny do zeleninového vývaru. Cibuľu nakrájanú na kocky a pretlačený cesnak opražíme na oleji, pridáme droždie a na miernom ohni ho necháme rozpustiť. Pridáme napučané sójové kúsky, plátok masla a odstavíme zo sporáka. Do vychladnutej zmesi pridáme vajce, majoránku, soľ, tofu nastrúhané najemno a strúhanku.
Krok 2
Zahustíme krupicou a vypracujeme tuhú hmotu, z ktorej tvarujeme guľky. varíme ich 7 –10 minút v slanej vode alebo priamo v zeleninovom vývare.