Grilované bravčové rebierka
2018-03-20- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Grilované bravčové rebierka
Ingrediencie
- 1,5 kg bravčových rebierok. Na marinádu: 1 cibuľu
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
- 2 lyžica mletej červenej papriky
- 1 lyžica horčice
- 4 strúčik cesnaku
- 6 ks čerstvých bobkových listov. Na potieranie: 1 dl vínneho octu
- 0,5 dl oleja
- 6 lyžica worcesterskej omáčky
- 2 lyžička štipľavej paprikovej pasty (napríklad Erős Pista)
- 1 lyžica mletej červenej papriky sladkej
- 1 lyžica klasickej horčice
- 4 strúčik cesnaku
- 1/2 lyžička soli
Postup
Krok 1
Marináda: zmiešame nadrobno pokrájanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, horčicu, 4 strúčiky prelisovaného cesnaku, čerstvé bobkové listy (prípadne polámané suché listy).
Krok 2
Jednotlivé rebierka (alebo „dvojrebierka“) obalíme v marináde, ktorú dobre popritláčame a necháme odležať asi hodinu (nie v chladničke a nie dlhšie ako hodinu, aby mäso nepustilo šťavu).
Krok 3
Na potieranie: zmiešame vínny ocot, olej, worcesterskú omáčku, štipľavú paprikovú pastu, mletú červenú papriku sladkú, horčicu, prelisované 4 strúčiky cesnaku a soľ.
Krok 4
Rebierka poukladáme na horúci gril a počas grilovania potierame, jemným štetcom, pripravenou omáčkou. Rebierka grilujeme 30 až 40 minút.
Krok 5
Ugrilované rebierka môžeme podávať so zvyškom omáčky, ktorou sme ich potierali.