Grilované bravčové rebierka

2018-03-20
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Grilované bravčové rebierka

Ingrediencie

  • 1,5 kg bravčových rebierok. Na marinádu: 1 cibuľu
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
  • 2 lyžica mletej červenej papriky
  • 1 lyžica horčice
  • 4 strúčik cesnaku
  • 6 ks čerstvých bobkových listov. Na potieranie: 1 dl vínneho octu
  • 0,5 dl oleja
  • 6 lyžica worcesterskej omáčky
  • 2 lyžička štipľavej paprikovej pasty (napríklad Erős Pista)
  • 1 lyžica mletej červenej papriky sladkej
  • 1 lyžica klasickej horčice
  • 4 strúčik cesnaku
  • 1/2 lyžička soli

Postup

Krok 1

Marináda: zmiešame nadrobno pokrájanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, horčicu, 4 strúčiky prelisovaného cesnaku, čerstvé bobkové listy (prípadne polámané suché listy).

Krok 2

Jednotlivé rebierka (alebo „dvojrebierka“) obalíme v marináde, ktorú dobre popritláčame a necháme odležať asi hodinu (nie v chladničke a nie dlhšie ako hodinu, aby mäso nepustilo šťavu).

Krok 3

Na potieranie: zmiešame vínny ocot, olej, worcesterskú omáčku, štipľavú paprikovú pastu, mletú červenú papriku sladkú, horčicu, prelisované 4 strúčiky cesnaku a soľ.

Krok 4

Rebierka poukladáme na horúci gril a počas grilovania potierame, jemným štetcom, pripravenou omáčkou. Rebierka grilujeme 30 až 40 minút.

Krok 5

Ugrilované rebierka môžeme podávať so zvyškom omáčky, ktorou sme ich potierali.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1772
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1773

Podobné recepty:
  • Plnené jahňacie mäso

    Plnené jahňacie mäso

  • Bravčové rezne s horčicou a chrenom

    Bravčové rezne s horčicou a chrenom

  • Vyprážané bravčové uši

    Vyprážané bravčové uši

kuk