Opečená paprika, zelerové pyré, cesnakový díp

2012-06-27

Ingrediencie

  • --paprika: papriky, olej, solčanka., --pyré: kúsok pokrájaného zeleru a 1 petržlen., --díp: cca 50 gr. smotanového jogurtu, džíra mletá, solčanka, mleté čierne korenie, 1 PL vody, 1 str. pretlačený cesnak

Postup

Krok 1

--paprika: biele papriky /nie mäsité, ale môže byť aj iná farba, aj mäsité/ pokrájame na pásy široké cca 2-2,5 cm, dáme na panvicu s min. množstvom oleja, o chvíľu pridáme troška vody, prikryjeme pokrývkou a dusíme, keď sú troška hnedkasté, otočíme ich na druhú stranu, kde úplne zmäknú a jemne ich posypeme solčankou, podľa potreby dolejeme malé množstvo vody., --pyré: zeler a petržlen uvaríme, rozmixujeme s min. množstvom vývaru, ten buďto vypijeme, alebo dáme do polievky, po zmäknutí rozmixujeme., --díp: všetko jemne premiešame., /recept spĺňa kritériá phalahari diéty/

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 687
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

688

Podobné recepty:
  • Hlávková kapusta s chrenom

    Hlávková kapusta s chrenom

  • Sviečková z koňského mäsa

    Sviečková z koňského mäsa

  • Polievka z naklíčenej šošovice

    Polievka z naklíčenej šošovice

kuk