Opečená paprika, zelerové pyré, cesnakový díp
2012-06-27- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Iné , Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
Ingrediencie
- --paprika: papriky, olej, solčanka., --pyré: kúsok pokrájaného zeleru a 1 petržlen., --díp: cca 50 gr. smotanového jogurtu, džíra mletá, solčanka, mleté čierne korenie, 1 PL vody, 1 str. pretlačený cesnak
Postup
Krok 1
--paprika: biele papriky /nie mäsité, ale môže byť aj iná farba, aj mäsité/ pokrájame na pásy široké cca 2-2,5 cm, dáme na panvicu s min. množstvom oleja, o chvíľu pridáme troška vody, prikryjeme pokrývkou a dusíme, keď sú troška hnedkasté, otočíme ich na druhú stranu, kde úplne zmäknú a jemne ich posypeme solčankou, podľa potreby dolejeme malé množstvo vody., --pyré: zeler a petržlen uvaríme, rozmixujeme s min. množstvom vývaru, ten buďto vypijeme, alebo dáme do polievky, po zmäknutí rozmixujeme., --díp: všetko jemne premiešame., /recept spĺňa kritériá phalahari diéty/