Strukovinovo zeleninová kaša

2012-10-26

Ingrediencie

  • 100 g šošovice, 100 g hrachu, 1 veľkú cibuľu, 100 g čerstvého feniklu, 100 g zeleru, 400 g bielej fazule v konzervy, soľ, 3 sušené paradajky, 3 vetvičky stopkového zeleru. 4 lyžice olivového oleja.

Postup

Krok 1

Šošovicu a hrach dáme namočiť do studenej vody, deň vopred. Šošovicu a hrach dáme variť spolu s pokrájanou cibuľou, pokrájanou buľvou fenikla a pokrájaným zelerom, v minimálnom množstve vody – len aby boli všetky suroviny pod hladinou vody. V priebehu varenia, podľa potreby, vodu prilievame. Keď sú šošovica a hrach mäkké, pridáme fazuľu z konzervy, pokrájané sušené paradajky, soľ a všetko rozvaríme na kašu. Kašovitú zmes získame aj rozmiaganím surovín. Pridáme nadrobno pokrájanú vňať fenikla, stopkový zeler a olivový olej. Krátko spolu povaríme. Podávame s čerstvým domácim chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 712
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

713

Podobné recepty:
  • Zapečené hríbiky so smotanou

    Zapečené hríbiky so smotanou

  • Pečené zemiaky s kukuricou a tvarohom

    Pečené zemiaky s kukuricou a tvarohom

  • Zapečené baklažány na balkánsky spôsob

    Zapečené baklažány na balkánsky spôsob

kuk