Kuracie karbonátky so špargľovým šalátom
2012-11-22- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 400 g kuracie pečeného mäsa bez kostí, 30 g masla, 1 lyžicu hladkej múky, 2 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 1 žĺtok, 100 g mozzarelly, strúhanku. Na šalát: 200 g bielej špargle, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžicu medu, 2 lyžice olivového oleja, 1 citrón (iba šťavu), 1/2 limety (iba šťavu), 1/2 čerstvého feniklu, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Kuracie mäso pokrájame na veľmi malé kúsky. Maslo v panvicu roztopíme, pridáme 1 lyžicu hladkej múky a za stáleho miešania ju krátko osmažíme. Pridáme 1,5 až 2 dl mlieka a za stáleho miešania krátko povaríme. Takto pripravený bešamel osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Pokrájané mäso zmiešame s bešamelom, s jedným žĺtkom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Dobre premiešame. Mäsovú zmes rozdelíme na 4 časti a z každej vytvarujeme guľu. Do stredu každej gule „zabalíme“ kocku mozzarelly. Gule obalíme v strúhanke, mierne sploštíme a vypražíme v horúcom oleji. Šalát: špargľu dáme variť do osolenej a citrónom okyslenej vody. Uvaríme do polomäkka. Špargľu schladíme v studenej vode a pokrájame. Med vymiešame s olivovým olejom, citrónovou a limetovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Fenikel pokrájame na tenké rezančeky. Fenikel a pokrájanú špargľu zmiešame s medovým dressingom.