Kuracie karbonátky so špargľovým šalátom

2012-11-22

Ingrediencie

  • 400 g kuracie pečeného mäsa bez kostí, 30 g masla, 1 lyžicu hladkej múky, 2 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 1 žĺtok, 100 g mozzarelly, strúhanku. Na šalát: 200 g bielej špargle, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžicu medu, 2 lyžice olivového oleja, 1 citrón (iba šťavu), 1/2 limety (iba šťavu), 1/2 čerstvého feniklu, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Kuracie mäso pokrájame na veľmi malé kúsky. Maslo v panvicu roztopíme, pridáme 1 lyžicu hladkej múky a za stáleho miešania ju krátko osmažíme. Pridáme 1,5 až 2 dl mlieka a za stáleho miešania krátko povaríme. Takto pripravený bešamel osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Pokrájané mäso zmiešame s bešamelom, s jedným žĺtkom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Dobre premiešame. Mäsovú zmes rozdelíme na 4 časti a z každej vytvarujeme guľu. Do stredu každej gule „zabalíme“ kocku mozzarelly. Gule obalíme v strúhanke, mierne sploštíme a vypražíme v horúcom oleji. Šalát: špargľu dáme variť do osolenej a citrónom okyslenej vody. Uvaríme do polomäkka. Špargľu schladíme v studenej vode a pokrájame. Med vymiešame s olivovým olejom, citrónovou a limetovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Fenikel pokrájame na tenké rezančeky. Fenikel a pokrájanú špargľu zmiešame s medovým dressingom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 428
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

429

Podobné recepty:
  • Kurča na víne s rozmarínovými zemiakmi

    Kurča na víne s rozmarínovými zemiakmi

  • Americké pálivé krídla

    Americké pálivé krídla

  • Kura ako hus

    Kura ako hus

kuk