Domáca ricotta
2016-05-10- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Mliečne nátierky
- Celkový čas : 35 min.
Popis
Ricotta má slané aj sladké využitie v kuchyni. Recept na domácu ricottu Vám ukáže, ako ju pripraviť v pohodlí domova.
Ingrediencie
- 1 l plnotučného mlieka
- 3 dl smotany
- 4 lyžička bieleho octu
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica olivového oleja
Postup
Krok 1
Mlieko nalejeme do hrnca, zmiešame so smotanou, octom, soľou a pomaly zahrievame za stáleho miešania. Keď začne mlieko vrieť, tvaroh ba mal byť už vyzrážaný.
Krok 2
Na prázdny hrniec dáme sito s hustou tkaninou, alebo veľkým filtrom na kávu, a vyzrážaný tvaroh precedíme. Necháme odkvapkávať asi hodinu.
Krok 3
Tvaroh zmiešame s lyžicou olivového oleja.