Pečený bravčový bok s feniklom

2013-02-02

Ingrediencie

  • 2 kg bravčového bôčika s kožou, 2 lyžičky soli, 1 hľuzu feniklu, 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, 1 lyžicu semienok feniklu, 3 hviezdičky anízu, niekoľko kardamomových semienok, 3 čerstvé bobkové listy, 2 dl bieleho vína, kurací vývar, 1 lyžicu obyčajnej horčice.

Postup

Krok 1

Ostrou špičkou noža na koži vytvoríme po dĺžke mäsa zárezy vzdialené od seba asi dva centimetre a potom kolmo na ne ďalšie, aby vznikla mriežka. Soľ vtrieme do mäsa aj do škár v koži. Na sporáku rozpálime pekáč s malým množstvom oleja a mäso zo všetkých strán opečieme, aby sa zatiahlo. Súčasne k mäsu pridáme na plátky pokrájanú hľuzu feniklu, roztlačené strúčiky cesnaku, prilejeme olivový olej, časť feniklových semienok, hviezdičky anízu, zopár kardamomových semienok, čerstvé bobkové listy. Mäso otočíme kožou dolu a v pekáči osmažíme. Mäso otočíme kožou hore a do zárezov vtlačíme druhú časť feniklových semienok. Podlejme bielym vínom a varíme, aby sa odparil alkohol. Vývar nalejeme po spodný okraj kože, privedieme do varu, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 2,5 hodiny. Tridsať minút pred dopečením mäso odkryjeme. Upečené mäso vyberieme, z povrchu tekutiny odstránime prebytočný tuk, napríklad niekoľkými toustami bieleho chleba, ktoré ťaháme po povrchu (tie si môžeme opiecť na panvici). Pekáč dáme na oheň, pridáme lyžicu horčicu, krátko povaríme a prelejeme do misky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 864
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

865

Podobné recepty:
  • Maďarský bravčový paprikáš

    Maďarský bravčový paprikáš

  • Fašírky z údeného mäsa

    Fašírky z údeného mäsa

  • Plnené bravčové stehno

    Plnené bravčové stehno

kuk