Zeleninová panvica s rímskou rascou
2013-02-15- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 2 mrkvy, 1 paštrnák, 1 cibuľu, 100 g baklažánu, 100 g stopkového zeleru, 1/2 buľvy feniklu, 1 lyžicu hroznového oleja, soľ, zmes sušených korenín (čili paprička, bazalka, majorán, sušené paradajky, cesnakový prášok), 1 lyžicu hnedého trstinového cukru, 1 lyžičku mletej rímskej rasce, 100 g cherry paradajok, 1,5 dl bieleho jogurtu, 3 lyžice nadrobno pokrájaného koriandru.
Postup
Krok 1
Mrkvu, paštrnák, cibuľu, baklažán, stopkový zeler pokrájame (najlepšie na elektrickom krájači) na rovnako hrubé plátky. Primiešame na tenké plátky pokrájaný fenikel a všetko osmažíme na lyžici hroznového oleja. Zmes osolíme, posypeme zmesou sušených korenín a premiešame. Pridáme lyžicu hnedého cukru a mletú rímsku rascu. Za stáleho miešania smažíme asi 10 minút. Keď zelenina získa zlatistú farbu (aj od cukru), odstavíme ju z ohňa. Pri podávaní zeleninu ozdobíme cherry paradajkami prekrojenými na polovice a pokvapkáme jogurtom, v ktorom sme rozmiešali veľa nadrobno pokrájaného koriandru.