Zemiakovo-paprikový guláš
2019-04-09- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Zemiakovo-paprikový guláš je neoceniteľným jedlom napríklad keď máte rodinné posedenie vonku na záhrade.
Ingrediencie
- 1 ks cibuľu
- 4 lyžica oleja
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 1,5 kg zemiakov
- 1,5 lyžička soli
- 2 ks červené papriky
- 1 ks bielu papriku
- 1 ks paradajku
Postup
Krok 1
Na veľmi jemno pokrájanú cibuľu speníme na oleji.
Krok 2
Pridáme vrchovatú lyžicu mletej červenej papriky, premiešame a po niekoľkých sekundách zalejeme vodou.
Krok 3
Pridáme na kocky pokrájané zemiaky a prilejeme toľko vody, aby boli zemiaky ponorené.
Krok 4
Pridáme 1,5 lyžičky soli a zemiaky uvaríme do mäkka.
Krok 5
Dve červené mäsité papriky opečieme na plyne do čierna, necháme ich spariť v prikrytom kastróliku, potom ich ošúpeme, odstránime jadrovník a rozmixujeme.
Krok 6
Rozmixované papriky pridáme k zemiakom. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme pokrájanú bielu papriku a na osminky pokrájanú paradajku.