Hovädzie líčka na čiernom pive
2013-02-20- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 1,25 kg hovädzích líčok, 3 lyžice masti, 2 cibule, 1 stonku stopkového zeleru, 1 mrkvu, 2 strúčiky cesnaku, morskú soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice dižónskej horčice, 0,5 l čierneho piva, 3 dl hovädzieho vývaru, 2 bobkové listy, 2 vetvičky tymianu, 2 lyžice masla, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Masť zahrejeme a opečieme na nej dohneda osušené kusy mäsa. Mäso vyberieme a vo výpeku speníme cibuľu pokrájanú na plátky. Pridáme mrkvu pokrájanú na kocky, zeler pokrájaný na plátky, cesnak pokrájaný na plátky a miešame šesť až osem minút. Mäso vrátime do hrnca, pridáme lyžičku soli, polovicu lyžičky mletého čierneho korenia, horčicu, pivo a horúci vývar. Pridáme bobkové listy vetvičky tymianu a privedieme do varu. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme dve až dve a pol hodiny. Mäkké mäso vyberieme, prikryjeme alobalom a odložíme na teplé miesto. Vy berieme a odstránime bobkový list, vetvičky tymianu a šťavu zredukujeme asi na polovicu. Po odstavení z ohňa zašľaháme maslo. Mäso pokrájame na plátky a vrátime do šťavy. Podávame so zemiakovou kašou, či bielou bagetou, posypané petržlenovou vňaťou.