Kukuricová salsa a červený dip
2015-11-27- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- Červený dip: 6 kusov malej červenej repy
- 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 lyžice pasty tahini
- hrsť mandlí bez šupky
- 2 lyžice mandľového oleja. Kukuricová salsa: 2 klásky lahôdkovej kukurice aj so zelenými šupkami
- 2 lyžičky olivového oleja
- soľ
- 1 lyžicu nadrobno pokrájaného koriandru
- 1 červenú cibuľu
- 2 paradajky
- 1 lyžičku údenej mletej červenej papriky
- 2 strúčiky cesnaku.
Postup
Krok 1
Do baklažánu ostrým nožom spravíme 12 dier. Do dier vtlačíme 6 strúčikov cesnaku a 6 ančovičiek. Vložíme do rozohriatej rúry alebo pod gril. Malú červenú repu s kúskami vňate dáme na alobal potretý olivovým olejom. Zabalíme ich a vložíme do rúry (pod gril). Kukuricu ošúpeme, ale listy neodstránime. Klásky potrieme olejom, posypeme pokrájaným koriandrom a osolíme. Zabalíme ich späť do listov kukurice a vložíme do rúry (pod gril). Pečieme (grilujeme) asi 30 minút. Baklažán prekrojíme a dužinu s cesnakom a ančovičkami dáme do misky. Pridáme lyžičku mletej rasce, petržlenovú vňať a vidličkou rozmiagame. Primiešame šťavu z polovice citróna a štipku mletého čierneho korenia. Kukuricu rozbalíme, okrájame zrniečka od kláskov a dáme do druhej misky. Pridáme na kocky pokrájanú červenú cibuľu, na kocky pokrájané paradajky, lyžičku údenej papriky, pokrájané lístky koriandru, prelisovaný cesnak. Premiešame. Červenú repu ošúpeme a rozmixujeme spolu s pastou tahini, mandľami a mandľovým olejom. Nalejme do tretej misky. Podávame s opečeným chlebom.