Zapekané cannelloni so špenátom
2013-03-25- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Cestoviny
Ingrediencie
- Na plnku: 250 g čerstvého listového špenátu, 250 g syra ricotta, 3 lyžice strúhaného parmezánu, 1 strúčik cesnaku, 1 menšiu cibuľu, soľ. Na omáčku: 400 g lúpaných krájaných paradajok, čerstvú bazalku, soľ, mleté čierne korenie, parmezán na posypanie, olivový olej, cestoviny cannelloni.
Postup
Krok 1
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme špenát a prelisovaný strúčik cesnaku. Osolíme podľa chuti, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Do vychladenej zmesi potom primiešame ricottu a strúhaný parmezán. Lúpané krájané paradajky zmiešame s pokrájanou čerstvou bazalkou, osolíme, okoreníme. Cannnelloni naplníme špenátovo riccotovou zmesou a poukladáme ich do vymastenej zapekacej misky. Zalejeme paradajkovou omáčkou a posypeme postrúhaným parmezánom. Prikryté pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia asi 40 minút. V prípade, že cannelloni predvaríme v osolenej vriacej vode, môžeme ich zapekať pri vyššej teplote asi 15 minút.